Ideer & Inspiration til Soveværelset

Er der noget bedre end nyvasket sengetøj på en blød seng og så at blive liggende i sengen hele morgenen. Soveværelset er et af de steder hvor du tanker mest energi. Derfor giver det god mening at indrette soveværelset til netop det behov, her kan du hente lidt inspiration til hvordan det kan gøres.

For nogle skal et soveværelse være præget af ro og renhed. Her giver det naturligvis mening at indrette rummet med hvide vægge, hvidt sengetøj og uden for mange dikkedarer. Gå efter at rydde soveværelset for forstyrrende nips, og gem de vigtigste ting i et sengebord. Du behøver ikke nødvendigvis et sengetæppe, hvis dit sengetøj er knitrende hvidt og sprødt, men det giver dit soveværelse en form for renhed, hvis sengen er redt stramt. 

Ovenfor og nedenfor ses Halifax dobbeltseng. Shop Nu

 

Anskaf dig et sengebord der charmerer sig. Denne lille charmetrold fra NovaSolo er slank som gør det praktisk i smalle steder. Det har en kompakt overflade med plads til både bøger og vandglasset. Brug dine bøger som en del af indretningen, en pænt stablet stak vil straks give en følelse af inspiration og liv. 

Ovenfor ses Halifax sengebord med hylde & skuffe. Shop Nu

Klædeskabe kan nemt virke tunge og bombastiske, her kan hvid igen gøre en stor forskel som du ser på billedet ovenfor. Dette mellemstore klædeskab tilbyder ekstrem alsidighed med dens kombination af hylder, skuffer og knagerække. Der er plads til alt uden det fylder for meget!

Ovenfor ses Halifax klædeskab. Shop Nu

Ovenfor ses Halifax enkelt seng. Shop Nu

Det er individuelt hvad vi har brug for i soveværelset for at sove godt. Grundlæggende skal soveværelset være et sted, hvor vi slipper bekymringerne, så vi kan slappe ordentligt af. Her kan farver gøre en stor forskel. Hvis basen er hvid kan du med sengetøj, sengetæppe og puder hurtig tilføje liv med farver som passer til din personlighed. 

Ovenfor ses Halifax sengebord med 3 skuffer. Shop Nu

Ovenfor ses Halifax kommode med 6 seks bredde skuffer. Shop Nu

Farverne i dit soveværelse kan også hjælpe dig til at vågne bedre. Lyse og varme farver som fx. gule og røde nuancer kan give dig den energi, du har brug for om morgenen, for at komme op.

 

En seng føler sig fortabt uden et sengebord. Det skal være designet til at være i en højde som passer til både høje og lave senge. Det skal være slankt som gør det praktisk i smalle steder. Det skal have en kompakt overflade med plads til vækkeur og bøger og så en skuffe til det private.

Ovenfor ses Halifax sengebord. Shop Nu

 

Vi slutter af med 5 gode råd fra søvnforsker Birgitte Kornum.

  1. Skru ned for forventningerne til din nattesøvn – de færreste mennesker sover 8 timer i træk uden forstyrrelser og opvågninger, og det er helt ok at vågne i løbet af natten
  2. Undgå koffein efter kl. 17.00 – husk der også kan være koffein i te og andre drikkevarer
  3. Undgå kraftigt lys om aftenen – også på badeværelset – det gælder også lyset fra din smartphone eller tablet
  4. Undgå alkohol – det hjælper dig måske til at falde i søvn, men ødelægger søvnkvaliteten og giver en urolig nat
  5. En times middagssøvn kan fint erstatte en times nattesøvn

Godnat & Sov godt ;)